Over MEY Products

Het ontstaan van onze unieke reiniger voor uw prothese, kunstgebit en klikgebit

Het viel onze vader/opa Ted de Jong op dat er geen goed poets- of reinigingsmiddel voor een kunstgebit  op de markt bestond. In 1978 ging hij daarom actief op zoek naar een alternatief voor het reinigen voor de bestaande, agressieve en bijtende middelen, waardoor poreusheid en krassen ontstonden.

Na jarenlange ervaring van mensen uit de praktijk en talloze verschillende recepturen geprobeerd en getest te hebben, ontwikkelde hij, in samenwerking met een laboratorium, een eerste reiniger voor de gebitsprothese, het kunstgebit en klikgebit: zo ontstond ‘MEY® Prothese Cleaner’.

In 1998 werd de samenstelling van de prothese reiniger gewijzigd, met beter uitgebalanceerde en alternatieve grondstoffen voor een hygiënischer resultaat, waardoor irritaties en ontstekingen aan het tandvlees ook konden worden voorkomen. Gebruikers van de reiniger waren zeer tevreden over het product en bleven dan ook trouwe gebruikers van MEY® Prothese Cleaner. Deze reiniger voor de gebitprothese, het kunstgebit en klikgebit kon echter slechts op kleine schaal worden geproduceerd en verkocht in verband met de houdbaarheid.

In 2015 zijn Rob de Jong (zoon), Nick de Jong (kleinzoon) en Selma van der Sloot (schoondochter) zich opnieuw in de prothese reiniger materie gaan verdiepen; en met succes! Opnieuw werd er een professioneel laboratorium ingeschakeld en na circa 2 jaar uitvoerig laboratorium- en praktijkonderzoek zijn wij gekomen tot een vernieuwde, verbeterde én houdbare reiniger voor uw klikgebit,kunstgebit en andere uitneembare delen. Deze versie voldoet aan de huidige milieu- en gezondheidswetgeving en overige criteria waaraan de Prothese Cleaner moet voldoen.

In september 2017 is ‘MEY® Prothese Cleaner’ opnieuw gelanceerd en hebben wij onze vernieuwde reiniger officieel gepresenteerd op de 50+ beurs in Utrecht. Vanaf dat moment is MEY® Prothese Cleaner verkrijgbaar voor iedereen!

Meer over MEY Prothese Cleaner

Bij mijn tandprotheticus in Nijmegen heb ik iets nieuws ontdekt; een tube poets reiniger voor mijn kunstgebit.Mey Prothese Cleaner is een super middel! Mijn gebit wordt er echt schoon van en het geeft een glad gevoel met een frisse smaak. Top!

Dhr. H. van der Poel - Weurt

Wij gebruiken al een poos Mey Prothese Cleaner en wij hebben er hele positieve ervaringen mee. Het voelt heel lekker fris, schoon en glad aan. Wij zijn dan ook blij dat er een reiniger op de markt is gekomen, dat speciaal bedoeld is om kunstgebitten mee te poetsen en blijven het ook zeker gebruiken. Je hoeft er maar weinig van te gebruiken voor een super resultaat.
Het is een echte aanrader.

Meneer en mevrouw De Wolff uit Scharsterbrug

Sinds het gebruik van Mey Prothese Cleaner is mijn gebit veel schoner. Mijn tanden voelen gladder aan. Etenswaren blijven niet meer aan de tanden plakken en bovendien heb ik nu een lekkere frisse smaak. Ik ben zeer tevreden!

Mevrouw Veenstra uit Joure